Followers

Sunday, January 10, 2010

bercuti

kali ini di Kuantan..
aku tak reti nak story panjang2 r..
so aku ringkaskan je la ek..
selasa aku gerak g Kuantan ngan Jubei, Baloo, Naqib dan Qasim
sampai sana lepak rumah Imp, pastu berkenalan dengan Bazzer
karaoke kat rumah dia sampai tak ingat dunia..
malam kuar g makan, berkenalan pulak dengan awek Kuantan, Nadrah.
Lepas tu jalan2 di Teluk Chempedak..tapi Nadrah tak ikut
sempat skodeng satu couple ni sedang berasmara dana..
pastu lepak2 pekena shisha sambil main kad..berkenalan pula dgan abg sedara Imp, iaitu Boy.
aktiviti seterusnya adalah ghosthaunting di Bay Route..
then minum2, ghosthaunting kat kubur cine plak..
balik umah Imp, tido..

Rabu pagi aku teman Imp hantar kakak die, Nadiah, ke tempat kerjanya..
Lepas tu balik rumah sambung tido..
Bangun tido, sambung karaoke lagi, pastu jamming..
then Nadrah datang, kitorang siap2 nak g Cherating
sampai Cherating dah petang.. mandi2 sket..
pastu main bola pantai..
then siap2 nak balik..
Lepas tu kitorang g makan kat restoran Zuzana, tapi Nadrah tak bley join..
lepas makan terus kitorang balik rumah Imp..
sambung karoke sampai mengantuk..sampai dah boring dah karoke..
then naik atas, celebrate birthday Qasim..memang dia kena pukul abes..
dengan bantal je la..hihi pastu kacau Bazzer..
hari tu bukan birthday Bazzer,tapi dia kena pukul jugak dengan bantal sebab dia tidur nyenyak sangat. haha
then kitorang borak2 je..cerita hantu sket.. akhirnya tidur juga..

Hari Khamis memang semua orang bangun lambat..
Makan tengah hari kat umah Imp, ada nasi dagang dan nasi minyak..
Siap2 nak balik..
Plan nak g Air Terjun Bekelah, tapi akhirnya pegi Hutan Lipur Teladas..
kawasan tu memang dah ditinggalkan orang, xde orang langsung dan kemudahan semua dah tak terjaga
kitorang mandi la kejap, then boring2 kitorang wat la video klip untuk lagu Suratan atau Kebetulan..nantikan je la.. haha
pastu balik la kL..
aku tertidur dalam kereta..
sampai2 je dah kat area Melawati, kitorang singgah KFC jap..
lepas tu g hantar Naqib balik umah dia..
then tembak g subang jaya, lepak kt USJ 9, pekena shisha..jumpa Buyong, Manjung, Nadir dan lain-lain..
pastu balik rumah Jubei, tido umah dia..

Jumaat pagi memang diisi dengan aktiviti tidur..
bangun2 terus mandi siap2 g solat jumaat..
lepas Jumaat siap2 nak g mandi kat sungai gabai plak..
mula2 g amek Naqib and Buyong
pastu terus gerak ke sungai gabai..
sampai sana air memang keruh gila sebab baru lepas hujan kot.
mandi je la.. then Berger dan Kee-in sampai..
mandi dan mandi dan mandi la dlm air yg kotor tuh..huhu alang2 dah sampai..
lepas mandi, gerak g kampung baru, makan nasi lemak..
then g jalan damai, lepak2 kat situ pekena shisha..
lama jgk lepak..datang la Manjung, saudara Mukrim dan lain-lain..

Aktiviti seterusnya adalah Ghosthaunting..di pagi Sabtu
lagi2 ghosthaunting..aku pun tak tau ape yg dicari..tapi ikut je la.
lokasi pertama adalah sebuah rumah banglo besar nak mampus yang telah ditinggalkan..
tapi x masuk sebab ada bumbung runtuh yg menghalang laluan tangga masuk ke rumah tersebut..and risau jugak takut polis datang, so blah le..
lokasi seterusnya aku x sure nama tempat tu..tapi ianya sebuah jalan yang kecil dan gelap..
lokasi terakhir kat kubur cina bukit antarabangsa..
semua orang x nampak pape, tapi Naqib je la ternampak objek putih bergerak..
then kitorang pun chow..
hantar Naqib ngan Buyong..pastu aku, Baloo ngan Jubei balik la subang..
lepak umah Jubei.. Manjung and Mukrim pun ada..tapi tak tau bila diorang balik..
bangun tengah hari diorang dah takde..
tengah hari tu makan kat umah Jubei, nasi kerabu terbaik pnya..
pastu Jubei hntar aku balik umah..
haji muaz ade kt umah aku lepak ngan herul
smpai umah aku online la kejap..install update sume, then hujan lebat gila petang tu..aku pun tido la..bangun2 dah dekat pkul 9 malam dah..
hujan masih tak berhenti..tunggu hujan reda sket,kitorang gerak g makan..aku, herul, fareez and farox..balik umah online, then tido...
tu je la kot aktiviti2 aku.. haha

hari ni ahad..
petang ni aku nak balik kulim dah..

perlu ke upload gambar?
haha..malas la.. :P