Followers

Sunday, December 20, 2009

Perbendaharaan kata

Perbendaharaan kata baru pada hari ini:

KELOI - panggil
MENGKALA - bila

haha..ni loghat orang kedah r..
tapi aku baru tau..
huhu.. semalam balik kampung sat, dengaq la tok aku dok bersembang dengan maksu aku..
dok sebut dua perkataan ni la, tapi aku tak paham..
tadi dalam kereta on the way balik dari kenduri aku tanya la mak aku..
huhu.. kuno jugak aku.. baru nak tahu.. hua3
kepada yang dah tahu, tak mengapa..
kepada yang belum tahu, saja la nak share.. :)

Saturday, December 19, 2009

em..

lama x update blog..
sebab asyik keluar berjalan je 4-5 hari nih..
so, update later je la..
sebab sok nk kuar lagi..
nak kena tido awal..
nanti gua story satu2 kay..
tido dlu..
chow cincau

xde mood nak berblogging sebenarnya..
hua3

Tuesday, December 8, 2009

i am no one else


Apekah maksud sebenar "i am no one else"? Aku sendiri pun tak pasti sebenarnya. Haha. Aku main petik je dari lagu No One Else - Butterfingers. Sebenarnya aku suka-suka ja buat blog ni. Aku tengok kawan-kawan aku ramai dah ada blog, aku pun nak try la jugak kan. Kira ni la blog pertama aku. Aku main buat je. Tak terpikir plak ape aku nak tulis kat sini. Memandangkan tajuk blog ini adalah "i am no one else", mungkin aku kena tulis pasal diri aku sendiri kot. Huhu.

Rupa bentuk blog ni nampak simple je kan. Memang aku seorang yang simple dan malas. Bila simple + malas, macam ni la jadinya rupa blog ni. Ada tulisan je, sama warna, sama saiz, alignment ja kot kadang-kadang berbeza. Haha. Gambar pun sikit2 ja ada. Blog ni aku jadikan satu eksperimen je, sementara masih berjinak-jinak dalam dunia blogging nih. Masih banyak lagi yang perlu diteroka. Masih banyak lagi yang perlu dipelajari.

Monday, December 7, 2009

I need a haircut lor..

Don't you think so?
haha..korang x tengok lagi rambut aku cmana nak komen kan..
well, hari tu sebelum balik raya haji memang rambut aku dah agak panjang..
pastu balik rumah, aku pi la kedai gunting rambut yang aku selalu pi nih, aku cakap kat taukeh dia, "tak mau potong pendek, kasi nipis saja"..
dia pun cantas la rambut aku ibarat memotong rumput yang dah panjang..
potong macam mana pun, bayar RM6 jgk..
standard Kulim la.. haha
outcome dia ok la..
tapi lepas seminggu lebih,
aku x tau dah mcm mana nak uruskan rambut aku..
haha messy gila..
tengok lah macam mana..

Rock the World 9 pun dah dekat nih..
nak pi tapi tak tahu la dapat pi ke tak..
harap2 takdak apa2 hal nanti..

ni poster dia..
(click on image to enlarge)



and here's the link to the website..
http://rocktheworld.com.my
just go this website for more info

Mmmm whatcha say?

Thursday, December 3, 2009

Result

Just received my result this evening via SMS
cool isn't it?
no need to log on to computer

The result is..not bad la.. hehe
got all passed =)
even though i didn't study much..
actually didn't have much time to study lar..huhu
i thought i'm gonna failed 1 unit..
because i didn't do it very well during exam..
tapi dengan izin Allah
lulus jua! =) syukur2

setiap kejayaan datangnya dari Allah
jadi, bersyukurlah!

Weight gain


After a week at home..

Total amount of weight gained = 0 kg

(Even though I ate like starving people)


 

This event concluded that I can hardly gain weight by eating alone

But I have decided not to gain too much weight for this holiday

As I already bought 2 pairs of skinny jeans and 1 pair of slim fit jean

If I gain too much weight, how am I supposed to wear them if I cannot fit in?


 

Today I just bought 5 pairs of T-shirt from MF Mart for RM25

Means, RM5 per pair

Of course it is cheap, it is bundle T-shirt meh.. (2nd hand T-shirt la)

However the quality is not bad

It is good to buy bundle T-shirt sometime

I can save some money

This is called budget

Haha



Wednesday, December 2, 2009

december?

hari ni dah masuk 2 disember ka?
haha.. aram aku ingat baru nak masuk 1 dis..
sia-sia satu hari aku..
aku baru ingat nak memulakan gaya hidup baru bermula 1 disember nih..
cit..harapan terkubur..
xpa, esok pagi kita mula balik..
haha..

anyway, i'm thinking of writing a diary..
not the exact diary,
just wanna write down simple event that happen everyday,
so that after i finish my 3 months holiday, i can trace back whatever i have done during my holiday..at least tau la jugak apa yg aku buat..kat mana aku habiskan masa.. kan kan?
hehe.. catatan perbelanjaan harian?? hm.. sound like a good idea.. tapi susah jgk nak istiqamah.. hehe

actually dari dlu lagi my father train soh tulih diary nih..
asal cuti pnjang ja, kena tulih diary..
pastu dia semak, siap ada tandatangan..
ye la, x suka anak2 dia bazir masa wat aktiviti tak berfaedah..
tapi yang tu la yang anak dia selalu buat. haha

k r, gua nak tido dlu r..
esok lepas subuh malas nak tidur balik..
kang bangun tengah hari dah tak best dah..
nak menikmati suasana pagi di rumah yang nyaman dan best. haha
gud night~

Tuesday, December 1, 2009

weird

i'm having weird and weirder dreams everyday..

Monday, November 30, 2009

ssshhh..

damn.. i should have post everything in english..
so that this fucking Google Ads will come out..
damn my english is fucked up..
i must do something..
damn..

huhuhu

La La La

damn cuti tiga bulan..
apa mau bikin..
nak kerja, transport plak takdak..
kerja kat 7 Eleven depan taman boleh la..jalan kaki ja..
tapi tak mau la..
aib la kerja kat situ.. semua orang kenai.. haha
duduk rumah diam2 sudey..
baca buku agama ke..
bila lagi kan..

Monday, November 23, 2009

Raging Pheonix & Inglourious Basterds




I like these movies! =)
You guys should watch 'em.. haha

Movie lagi








Gila semalam tengok 5 movie berturut-turut..
Crita Saw I, II, III, IV & V..
Memang terbaik r crita nih..
Memang kena tengok dari awal.. kalau start dari tengah2 memang xkan faham..
So, telah menghabiskan masa dari malam sampai subuh.. haha
Duduk dalam bilik sorang2
Tutup lampu semua
Pakai headphone, increase volume max
Memang best.. haha
Cerita bunuh2 boleh la tengok sorang2
Kalau crita seram?
err.. hehe :P

Saturday, November 21, 2009

Movies

hm.. xtaw nak tulis pe..
just nak list movies yg aku dah tengok..
dari hari ahad malam yg lepas.. sampai hari ni, sabtu..

17 Again [2009]
Duplicity [2009]
Knowing [2009]
Observe and Report [2009]
Orphan [2009]
Papadom [2009]
Poison Ivy [1992]
Poison Ivy - The Secret Society [2008]
Push [2009]
Sex Drive [2008]
Taken [2008]
The Informers [2009]
The Proposal [2009]
Transformers Revenge of The Fallen [2009]
Twilight [2008]
Watchmen [2009]
Year One [2009]

lepas ni nak tengok The Spirit [2008] and 2012 [2009]
sedang memuat turun citer Saw I - V
lepas tu nak balik kedah..

i guess sume citer di atas adalah menarik untuk ditonton..tapi bukan oleh setiap lapisan masyarakat.. haha
dat's all for now..
i don't know what to do during my 3 and a half months of holidays.. chow

Monday, November 16, 2009

summer holiday

baru ja abih exam rabu lepas.. lega..
1 paper x berapa boleh buat.. lagi 3 okay la..
khamis tengah hari terus gerak pergi sungkai, perak..dengan member2 monash uni.. 7 orang semua termasuk aku..
mandi kolam air panas.. layan jugak..
lepas pukul 7, gerak terus pegi lumut..
jauh jugak perjalanan..
perut lapar gila..
sampai2 terus makan ikan bakar.. terbaik dari ladang r..
harga pun terbaik jugak.. haha tak nak kalah suma..
malam tu tido hotel..
pagi2 terus siap2 pegi jeti..
nek bot g pulau pangkor! hehe

nanti la cerita pasal percutian di pulau pangkor, pasal gambar pun xdpt lagi..

tido semalam ja kat pangkor.. sabtu tengah hari gerak balik lumut..
then terus balik subang.. sampai lebih kurang time maghrib..
malam tu terus peng ajak kuaq..
overnight plak..lepak kl ja.. ngan syuk, che sue, razan, aida, mat pit & syahirah..
semua nih kawan sekolah menengah aku dlu..
pagi2 gerak la kami g mandi sungai plak..
sungai gabai kat hulu langat..
ni ada sket gambaq..curi kat facebook ja..huhu

















sekian saja, lain kali sambung lagi
selamat bercuti semua

Monday, November 2, 2009

Malaysian Typing Speed Test

Click on image to enlarge



just try and beat me k
klik here

Sunday, November 1, 2009

zalim...


Post kali ini berkisar tentang manusia yang zalim..
Zalim dalam erti kata lain adalah meletakkan sesuatu/perkara bukan pada tempatnya.

Seperti mana yang kita tahu, perbuatan seperti mendera/memukul anak2 kecil sudah tentu lah dikategorikan sebagai perbuatan yang zalim. Kenapa mesti memukul dengan teruk anak kecil yang tidak berdosa itu? (sekadar contoh)




::Kita kembali ke agenda utama + bahasa pasar::

hehe..actually dapat idea nak tulis pasal ni lepas baca blog schoolmate aku.. zzzz... terpaksa dirahsiakan.. haha
dia tanya, "Marah tak kalau ada orang pinjam barang kita tanpa minta izin terlebih dahulu? Lepas tu letak merata-rata."

Part "Letak merata-rata" tu memang menarik perhatian aku..
Amek tanpa izin tu satu hal, pastu letak merata-rata.. senang cerita, MENYUSAHKAN tuan punya barang je nak cari balik.. ini pun lebih kurang macam zalim jugak r.. tidak meletakkan sesuatu di tempat yang betul..

Abah aku memang tak suka kalau amek barang pastu letak merata-rata.. memang kat rumah aku, kalau amek kunci rumah kat situ, sangkut balik pun kat situ la..
kalau amek buku kat rak ni..letak balik pun kat rak yang sama..
kalau amek helmet dari atas almari, letak balik pun atas almari..
senang nak cari..simple je peraturan dia..tak payah suruh pun

Cerita dia lebih kurang macam bila kita bukak peti ais la..
ada ka lepas kita bukak peti ais, kita biaq ja dia ternganga (terbuka)???
mesti la tutup balik kan..? (common sense)


Gambar sekadar hiasan


Jadi, lepas kita ambil barang dari satu tempat, seharusnya kita letak balik barang tu di tempat asalnya.. kalau tak mintak izin pun, at least letak la balik kt tempat kita ambil tadi.. takde la tuan punya barang susah hati nak cari balik barang dia.. sebab tuan punya barang memang dah biasa letak barang tu kat situ..bile tuan punya barang tengok barang dia tak ada kat situ..agak2 apa perasaan beliau?? (faham2 sendiri la ayat aku yang berterabur nih)


Bagi aku, perkataan "Terlupa" itu tidak sesuai untuk menggambarkan situasi ini.. "Sikap sambil lewa dan tidak perihatin" adalah lebih tepat.. langsung tidak peka dengan keadaan sekeliling..dan suka bertangguh..



Ah, malas aku nak tulis panjang2, baik aku simpan saja dalam hati..kalau aku bagi contoh2 yang munasabah kang ramai plak yang terasa.. maaf ye kawan2.. jadilah orang yang perihatin.. bukan zalim.. nasihat untuk anda dan diri sendiri..

Wednesday, October 28, 2009

Mencari Konklusi


nak tidur.. tapi tak mengantuk..
nak surf internet.. internet sangat menyebalkan..
i don't know what's fucking wrong with this streamyx..
housemate aku call streamyx, tapi dapat cakap dengan operator ja..and housemate aku diberitahu yang streamyx diserang virus.. wtf
tapi kali ni memang betul2 serius weh..internet down dah banyak hari dah..baca forum kat internet pun ramai orang complain..tapi rumah kawan aku ada yang okay plak.. ada jugak yang tak okay.. apa2 hal, streamyx memang sucks..
nak potong tukar guna p1 wimax pun kena fikir banyak kali jugak.. lantak lah..



exam pun dah dekat.. study apa pun tak masuk..
hari2 tak boleh tidur awal.. kadang2 tak tidur langsung..
bangun pulak sudah tentu la 'awal' jugak..
makan tengah hari pun kadang2 ja..sebab bila bangun hari pun dah nak petang.haha
kat rumah memang tak boleh study lar.. banyak sangat dugaan.. duduk depan pc sendiri tau2 la.. boleh dengar lagu, main game, tengok video, mcm2 boleh buat..
pergi study kat library plak, memang boleh study, internet pun laju, membuatkan rasa untuk main game online tu lebih tinggi la plak..haha pemandangan kat monash of course la menarik.. study entah masuk ke tidak.. mata asyik berkeliaran ja..hehe
tengok la macam mana pulak halnya esok..
study tetap kena study..
kalau tak study.. hehe.. kalau aku tak study, memang tak boleh score la.. kalau aku score tu maksudnya memang aku pulun habis la tu.. agaga.. i'm not dat genius r.. setiap kali keluar exam hall lepas habis jawab paper, dah boleh agak dah nak dapat gred apa nanti.. sendiri mau ingat la preparation cukup ke tak sebelum exam, boleh jawab ke tak.. haha

apa2 pun, aku nak wish all the best la kepada semua yang nak exam ataupun sedang amek exam..haa aku tak suka sangat wish guna 'good luck' nih, sebab maksud dia (kalau direct translate r..maaf english saya lambat sikit) 'semoga bernasib baik'.. haha nasib baik la sangat, kalau nak harap bernasib baik dalam exam, sori la.. kalau dah tak study tu, tak boleh jawab jugak nanti.. lebih baik lu buat yang terbaik, sebelum exam dan sewaktu exam.. haha pesanan ringkas untuk anda dan diri sendiri..

Sunday, October 25, 2009

Redha

whatever had happened in the past..
whether we regret it or not..
we will not be able to turn back the time..
even for 1 nanosecond.. or even for 1 yoctosecond (10-24)

Friday, October 16, 2009

Juliet The Orange - Quizzical



aku baru terjumpa lagu ni dalam windows media player aku..
hehe
cambest gak lagu nih
band Juliet the Orange nih wujud lagi ka??huhu
zaman sekolah rendah ka menengah ntah aku dok dengar lagu2 band ni + band Nice Stupid Playground + Nita + OAG
dulu aku paling suka dengar lagu Eyelash
lagu2 lain yg best cam Leave, Fish, ngan A Tangible Kind of Thing
hehe..xdak la aku dengar lagu2 grunge ngan metal ja 24 jam..
sekali sekala kena gak layan lagu2 camni :)



layan~

Thursday, October 15, 2009

just for a reminder~

Tuesday, October 13, 2009

Spritzer Air Mineral Semulajadi RM2.80



Target terbaru.. (untuk aku lar..haha orang len da lama kot target menatang nih)





patut aku amek ipod touch atau iphone??
bezanya, ipod touch x bley wat phone call and takdak camera ja..
yg laen sama ja kan?? itu yg aku dengaq orang cakap laa..xdak masa aku nak wat kajian secara terperinci
hm.. iphone mahal sangat lor..
ipod touch sudey :)
guna handphone cikai2 sudey~
tgk la lagi dua tiga bulan bila da ckup duit.. uish lama tuh.. haha takpa2, biar lambat asal dapat!
better late than never!!!


haha (gelak kat diri sendiri)..sejak bila la aku ada target dlm hidup nih???!!!! sebelum nih asyik angan-angan mat jenin ja..huhu :P

Monday, October 12, 2009

computer upgraded

just upgraded my computer yesterday
tambah hard disk 500Gb, RAM 1Gb and cooling fan :-)

tadi member aku baru ja abes donload game fifa 10.. apa lagi, install la..
dah habis install, try r men..
graphic x cun sangat r..
tapi player pnya action/movement nampak lebih realistik..
overall ok la.. mls nk rating..hehe

lepas ni boleh la download lagu banyak2..
kasi penuh itu hard disk..hehe
skang ni tengah donload lagu2 The Cranberries..
lagu2 dia memang best..
Linger, Zombie, Promises, Animal Instinct and bnyak lagi..hehe
ska gla suara vokalis band nih, Dolores O'Riordan..
time form 4 ka form 5 ntah, aku ada la beli cd The Cranberries.. tempah tuh..haha sbab stok abes kot.. last2 hilang kat asrama.. :-(

Sunday, October 11, 2009

sniff..

acapkali is selesema..
trying my best untuk tidak demam..
esok abah nak datang sini..
boleh ajak abah pegi klinik..

susah tol nk tdo mlm klu selesema nih..
tp time siang2 laju plak tdo..
telinga gatal x usah cerita r..
assignment tak siap lagi..bile nk buat nih..

Thursday, October 8, 2009

seminar

hari ini telah berlangsungnya seminar kerjaya MARA bertempat di kolej poly-tech mara bangi..
macam biasa r, student final year diwajibkan pergi ke seminar ni..termasuk la aku..
aku pun bangun seawal 7 pagi..dan terus bersiap-siap..
bertolak dari rumah pukul berapa ntah, sampai dalam 8.15 pagi.. awal tuh..
sesi pendaftaran peserta jam 8.00 hingga 8.30 pagi..
delay punya delay.. pukul berapa ntah baru nak mula..

sesi pertama, Senario Pekerjaan Masa Kini..
aku punyala mengantuk gila sebab tidur lambat semalam..
tapi aku tak tidur time seminar..dengar je penceramah tu berceloteh..
sesi pertama ni aku dapat input sikit2 ja.. sebab penceramah tu pun xbley nak cerita panjang sebab masa diperuntukkan sekejap sangat..

pastu rehat/minum pagi.. makan bihun goreng banyak nak mampus.. macam nak kasi makan beruang daa~ tapi perut aku pun lapar jugak.. dapat la habiskan..

sesi kedua, Bengkel Temuduga & Penulisan Resume..
bagiku, sesi ni memang bagus and banyak jugak input aku dapat.. tapi problem kat sound system plak..
suara penceramah tu pecah abes..entah apa dia cakap banyak aku tak faham..
PA system kantoi la..haha tak mantap tol..
dewan tu plak tengah dinaik tarafkan..lobang sana sini..wayar berselirat..kata nak pasang penghawa dingin la.. awat la depa p buat seminar kat situ tak taw.. panas hek..

pastu makan tengah hari/solat zohor.. makan nasi ayam sejuk..okay la..x abes pun sebab kenyang makan bihun pagi tadi..

sesi ketiga, Ceramah Explorasi Kerjaya..
sesi ni punya la lama.. 2.00 sampai 4.30 petang..
aku ngan tiga lagi member aku bercadang nak blah je..dan memang kitorang blah pun..
pukul 3 lebih kot kitorang chow..mula2 pegi pekena cendol kat nilai..
tetiba kawan aku ni dapat sms dari awek dia, dia cakap pihak pengurusan seminar tu nak check r sape yg lari balik..sebab ramai sangat kot yg blah..start sesi ketiga je dah separuh kosong dewan tu..
lantak diorang la..kitorang pun pegi r lepak kat umah member aku nih kat sepang, makan kuih raya pe dlu lebih kurang.. main fifa 06 kat ps2 umah dia.. baring2 kejap..solat asar..

pastu ade open house kat umah member aku lagi sorang nih.. amalina maisarah nama diberi..tp kitorang pnggil beliau Yan je..
g r makan2..minum2.. segala makanan yang ada memang sedap gila r..terbaek dari ladang habaq hang.. kebetulan umah dia dekat ladang kelapa sawit plak kan..hehe jangan marah ha~

pastu kitorang pun chow balik umah..
balik umah..
ape lagi..
tido r..
hehe sebelum tu..

aku pun tak tau lagi sebenarnya hala tuju aku lepas grad nanti..
dulu time nak amik upsr, aku xpenah fikir pun nak masuk sekolah menengah apa lpas tu..
then time nak spm, aku xpenah fikir plak nak sambung study kat mana or bidang apa..
and now skarang, dah final year degree..still xde perancangan..
so sad isn't it?

nanti r sebelum tido gua fikir-fikirkan..

gudnite~

i can.. but i'm..

i can play guitar.. but i'm not good at it..
i can play rugby.. but i'm not good at it..
i can play football.. but i'm not good at it..
i can play snooker.. but i'm not good at it..
i can play computer games..any games.. but i'm not good at it..
i can do maths.. but i'm not good at it..
i can do science.. but i'm not good at it..
i can do readings.. but i'm not good at it..
i can give love.. but i'm not good at it..
i can have a conversation.. but i'm not good at it..
i can speak English.. but i'm not good at it..
i can drive a car.. but i'm not good at it..yet..hehe
i can do that.. i can do this..

but what am i good at? idk actually..huhu

maybe i'm good at doing stupid things..definitely
maybe i'm good at lying..am i? but i'm not a liar.. :)
maybe i'm good at pretending..not really
maybe i'm good at typing quickly?? haha that's the positive one..
maybe i'm good at 'mendiamkan diri'? hell yea!

of course we cannot master everything that we love to do and what we currently doing..

but..

just do it~ (Nike®)

bla bla bla malas nak tulis (i'm not good at blogging too..keh3)

Wednesday, October 7, 2009

music

dah lama tak ushar windows media player..
dah berhabuk la katakan..

dah lama tak wat aktiviti memuat turun lagu..
lagu baru pun tak de.. but i prefer oldies..

but now i'm back to music mode

music + study .. good combination ke?

ntah ler..nk exam dah ni.. x sampai sebulan lagi..
tidur dlu~

Jika Aku Seorang Robot - MonoloQue





jika ku seorang robot
nombor-nombor darahku
jasadku import export
besi logam dagingku
sinar matahari solar
nyawaku tenaga letrik
otakku macam peluru
bernafas pun tak perlu
meneliti lebuhraya
mengawal si pasaraya
mata-mata dari angkasa
jika ku seorang robot
tak perlu ada komplot
kawan-kawan semua robot
25 jam sehari
8 hari seminggu

jika ku seorang robot
nombor-nombor darahku
tak perlu ada komplot
besi logam dagingku
jasadku import export
meneliti lebuhraya
mengelilingi angkasa
jika ku seorang robot

Thursday, October 1, 2009

...


Ffff(Tuuuut..)!!! I need to go to English class... again!!
my english...
my grammar..
my vocab..
my comprehension..
my pronounSIALation..
everything is fucked up!
Damn it!

bab2 memaki hamun terer plak dlm english..hoho

LOL

I want to be NORMAL!!

Sunday, September 27, 2009

me


me?

jarang sekali timbang berat badan.. dah tau dah berape.. same je sejak sekolah menengah..tak lebih 60kg!!!

jarang sekali berjumpa doktor, pergi klinik atau hospital kecuali melawat orang sakit dan medical checkup
(tapi kan.. time sekolah menengah paling kerap p klinik pokok sena, sebab nak ponteng kelas..macam2 alasan diberi, demam, selesema, kayap, sakit perut..haha padahal sihat walafiat je..lepas pegi klinik, terus pegi makan roti canai kat bus stop ataupun shopping ape2 yg patut kat pasaraya pokok sena)

jarang sekali berjumpa doktor gigi.. last sekali time sekolah menengah kot? :P (nak sangat jumpe, tapi xtaw bile leh jumpe)

kadang2 je jaga makan minum.. selalu bedal je..

kadang2 je exercise.. tapi aku suka bersukan actually.. cuma.. hehe malas bersosial kot? haha

kalau sakit? sendiri mau ingat la.. tahan je.. habis tak tahan baru pegi farmasi beli ubat lol..tapi kalau kat rumah, mak aku sentiasa ade jaga aku.. makaseh mak.. :)

pernah jugak la aku dimasukkan ke hospital..
waktu darjah 3, accident teruk..kena jahit kepala ni ha..tinggal parut sampai sekarang..
form 5, patah hidung ha men ragbi..g betulkan idung kat hospital

syukur la dikurniakan kesihatan yang baik sekarang ni..

tapi kena ingat la..beringat-ingat sebelum sakit..

ingat 5 perkara sebelum 5 perkara.. sendiri mau ingat..

syoknye raya!


what a raya!

tak taw la cmana nak tulis..
nak kata tak best..actually dapat jumpa family is the best part of raya..walaupun 3 hari je..
tak dapat jumpa member kt kampung? nak wat cmane,masa tak mengizinkan..
at least dapat berhari raya ngan member2 kt monash..main mercun (haha best woo~), makan kuih raya masing2 bawa balik dari kampung..nyum2..sedap, men fifa 09, jalan2 cari kedai makan, buat assignment, g kelas, g karaoke..bley tahan gak aktiviti raya kali nih..
tak de invitation g open house? haha..that's really me
duit raya? kalau tolak yang my parents bagi.. rm10 je..kot..haha x kire pun actually :P
kad raya? haha..lupakan je
baju raya? beli bukan sebab nak pakai raya, sebab memang dah xde baju dah..sume baju lama..haha
ape lagi ha..cukup r tuh..
maaf ye kalau tak faham struktur ayat saya..
chow~ selamat hari raya weeiiii!!!!

Friday, September 25, 2009


i hate my current life
i hate myself
i wish i could change the word 'hate' to 'love'

Thursday, September 17, 2009

My exam timetable!

lalala~

click on image to enlarge

Wednesday, September 16, 2009

what a day..

bangun seawal 8.15 pagi (lebih kurang)..kire awal r nih..haha
dapat sms dari si sepang..ajak pegi monash..
"ok..jom2"
turun bawah jap..tengok usop sontorian kat tv9..
lekas2 mandi..bersiap-siap, then gerak g monash..
ape kes bangun awal, g monash awal sangat nih? x ponah dibuek den..haha
ni semua gara-gara ingatkan hari ni ade mid-term exam computer system..
sampai je kat monash pukul 9 lebih kurang..study ler kat library tuh..
study study study..study ngan sepang, nia, rizal, halim, n midin..sampai pukul 12pm..
sambung study lagi kat building 9, level 4.. sampai pukul 2pm..
masuk je kelas..tengok bebudak laen semua rilex jew..
lecturer tak pegang kertas ape pun..
rupa-rupanya, mid-term exam tu esok ler..bukan hari ni maaa~
aku dah prepare habis2an dah tadi..siap tulis kat tapak tangan lagi skema jwpn..haha
tapi x kisah la..at least, pagi ni diisi dengan perkara yg sungguh berfaedah..
balik rumah je terus tidur..
bangun tidur pegi bazaar (faham2 ler pukul bpe)..housemate semua g makan kat McD..tapi aku x ikut..malas2..
so, first time bukak puasa sorang2 ditemani astro Discovery Channel..haha
jadi..malam ini boleh la aku perabis buat assignment tutorial DNA recombinant..
esok pagi nak kena hantar..
lepas tu,sebelum kelas computer system..bley la study kejap..baca2 balik je..
tak payah pulun2..sebab hari ni dah prepare dah semua..esok pegi jawab je..hehe
tu je la kot nak citer..
maaf blog boring xde gambar..
aku study biotech pun banyak bace journal kot nk buat assignment.. mne de gmbar2..
tapi favourite aku tiap2 minggu adalah bace komik kat onemanga.com..haha
selamat hari raya..

maafkan kami..

aaarrgghhh
aku x tau nak tulis pa..
aku ingat nak marah orang ja..
terutama sekali kat streamyx yang )*^#&)*^%&%!!!*!
punya la lama nak login tadi..
huh..
daripada aku marah2..
baek aku ambil kesempatan ini..untuk mintak maaf..sempena hari raya nih..
especially kat bebudak rumah aku..n member2 kat monash..
1. aku xde motor, so kne tumpang kawan2 nk pegi mana2..sory ler menyusahkan..
2. aku xde motor, so malas nak pegi bank draw duit..last2 pinjam duit iman..lepas da draw duit pun, x reti nk bayar balik..haha nnti2 la aku bayar balik k..ngah sesak nih.. =P
3. minta maaf ler klu aku slalu wat bising dlm rumah..hahaha
4. minta maaf yer kalau time2 bergurau tu..terkasar ke..wpun memang selalu kasar..andainya terguris di hati..maafkan lah hamba ye.. peace
5. minta maaf lagi kalau aku ada menyusahkan/buat salah kat sesiapa tanpa aku sedari..siapalah aku..huhuhu
6. segala ubat gigi, sabun mandi, syampu rambut, air mineral, duit2 syiling bertaburan, minyak rambut, perfume, cotton bud, roti, biskut, telur, err..ape saje yg ade dlm rumah ni..yg x dapat diganti semula..harap halalkan lah ye.. =)
7. ape lagi ek..nanti la gua update..klu rajin r..


kepada streamyx, tiada maaf bagimu..

Friday, September 4, 2009

entah mengapa

hehe..
entah mengapa aku rasa macam semangat gila nk beraya tahun nih..
seluar baru dah beli..
kasut baru dah beli..
baju melayu dah beli..(tp tak mampu r nk angkat kain songket sekali..huhu)
tinggal t-shirt je tak beli lagi..hmm..

tapi..
tahun ni tak sempat pun nak berpuasa, bersahur apatah lagi berbuka kat rumah..
tak sempat nak tolong mak buat kuih raya..(bukan tolong buat, tolong makan ja..)
tak sempat nak pegi terawikh kat masjid jamek sungai ulaq..(cewah,mcm la aku ni rajin sgt)
heh..balik rumah pun sehari sebelum raya..
sampai rumah malam raya..
esok pagi terus pergi sembahyang raya..
nasib baik aku amik tiket petang..kalau la aku amik tiket bas malam raya..
naahh..sampai pagi raya..sebak beb jumpa mak abah cium tangan nanti..

yang tak bestnya..aku beraya hari ahad, isnin dan selasa je..
rabu dah balik subang jaya..tu pun aku lajak sehari, kalau tak hari selasa kena balik subang dah..
dan paling aku geram, kelas aku hari khamis ngan jumaat je..pastu hari sabtu start cuti sem seminggu..ni sume gara2 ada lab yang wajib kena pegi..
perghh.. rm72 terbang macam tu je beli tiket bus pegi balik kulim-kl..
haa..yang study kat oversea tu,kalau tak balik malaysia,raya je la kat sana..sapa soh gatai sgt nak study kat sana tataw..haha

nak cerita sket tadi p buka puasa kat kampong baru..
pergh terbaek r bazaar die..round sampai hujung, patah balik, aku bukan beli banyak pun..air mata kucing,kuih sum-sum resipi nenek,nasi beriyani kambing.. baru rm9.50 total..
makan punya la sedap..banyak plak tuh..siap tak abes lagi nasi beriyani tuh..isk3..

nasib baik la ada kawan-kawan..
walaupun aku tak dapat bukak puasa ngan family, tapi kawan2 aku sentiasa ada..hehe thanx guys..hangpa semua memang gay r..hahahaha (bukan la kami ni gay, tapi kami semua laki-laki..haa kesian kat kami..bini takdak lagi..ahaha)
dah aku pun malas nak cerita panjang-panjang..
walaupun aku taw hangpa mesti tak jemu membaca punya..hahaha
beransur dulu ye..nak tidur~
salam~

Wednesday, September 2, 2009

eh..

nak tulis pe ntah?
lupe lak..
huhu..

Sunday, August 30, 2009

agak-agak r


iye betol cap, memang kiter kene tidur 8 jam sehari..
tapi kalau dah tidur 8 jam dari pukul 8 pagi sampai 4 petang nih ape cerite ni cap..
haihh..
acap..acap..

Monday, August 24, 2009

Blurry - Puddle of Mudd (Youtube Link)

Everything's so blurry
and everyone's so fake
and everybody's empty
and everything is so messed up
pre-occupied without you
I cannot live at all
My whole world surrounds you
I stumble then I crawl

You could be my someone
you could be my scene
you know that i'll protect you
from all of the obscene
I wonder what you're doing
imagine where you are
there's oceans in between us
but that's not very far

Can you take it all away
can you take it all away
well you shoved it in my face
this pain you gave to me
Can you take it all away
can you take it all away
well you shoved it my face

Everyone is changing
there's no one left that's real
to make up your own ending
and let me know just how you feel
cause I am lost without you
I cannot live at all
my whole world surrounds you
I stumble then I crawl

You could be my someone
you could be my scene
you know that i will save you
from all of the unclean
I wonder what you're doing
I wonder where you are
There's oceans in between us
but that's not very far

[Chorus]

Nobody told me what you thought
nobody told me what to say
everyone showed you where to turn
told you when to runaway
nobody told you where to hide
nobody told you what to say
everyone showed you where to turn
showed you when to runaway

[Chorus]

This pain you gave to me

You take it all
You take it all away...
This pain you gave to me
You take it all away
This pain you gave to me
Take it all away
This pain you gave to me

Wednesday, August 19, 2009

sijil

tadi aku tengah nak buat resume nak apply internship, aku belek2 la sijil2 time sekolah aku dulu, sampai aku masuk uni..tak tau nak isi apa dalam resume tu..huhu em belek punya belek, hehe tak sangka, giat jugak aku time sekolah dulu..

tapi giat yang berpada-pada ar..aku rasa, orang lain lagi banyak kot sijil diorang, aku tak gila sijil sebenarnya..tapi dah orang nak bagi, amek je la..haha
antara sijil-sijil yang aku suka tengok balik..
hmm..

sijil spm ngan pmr r..hehe result cantek punya..tapi sijil tak cantek sebab kena hujan..hehe dua2 lak tu..
sijil penyertaan kuiz kimia kebangsaan malaysia (K3M)
sijil-sijil ragbi yang kebanyakannya aku jadi pemain simpanan je..haha
sijil pencapaian bahasa jepun.. lulus sahaja
sijil penyertaan program 'perfect score' SBP subjek fizik, buat kat sekolah aku..hehe sebab hari last tu jatuh pada hari lahir aku..isk3..

sijil berhenti sekolah? uuuuhh..tak suka tengok..banyak sgt jawatan..nmpak mcm giat gila..tapi aku bukan wat keja pun..hehe ketua memang la x payah wat keja kan..anak2 buah tolong buatkan..kita bagi arahan sahaja..kekeke baek punya prinsip~
kelakuan = cemerlang.. hehe pelajar cemerlang beb.. (tipu je)

Tuesday, August 11, 2009

hola

gila..
ini dah masuk minggu ke-4 study week kat Monash university..
rasa macam tak ada apa-apa input lagi dalam kepala ini..
kepala rasa macam nak enjoy setiap hari..
tapi assignment sudah mula menimbunkan diri..
syukur alhamdulillah ada juga kebaikan abang aku nak pinjam motor aku untuk satu sem ini..
sebab aku pun tak perlu merayau-rayau ke sana dan ke mari..
boleh duduk rumah dengan harapan nak study..
mari kita tengok apa yang akan jadi nanti..

Sunday, July 26, 2009

Duit a.k.a Money

dah seminggu aku ketiadaan duit..
dalam seminggu lepas banyak pulak la orang ajak aku buat itu la buat ini la, pegi situ la pegi sini la..
aku mana ada duit bai..
jangan la kata aku kedekut weh.. ini sewius.. memang xde sen langsung!
pegi makan.. hutang..
pegi men futsal.. hutang.. (sekali ja, nak bagi cukup orang..hehe)
minyak motor.. hutang..
topup.. hehe topup x kisah, guna youth club ngan u.o.x memang kredit tak abes2..
arghh.. segala-galanya hutang..
hutang dalam erti kata lain, pinjam duit member r.. bukannya pegi makan and berhutang ngan taukeh kedai makan tuh..huhuhu
tak kisah la.. bulan depan duit elaun masuk, gua bayar balik k..
tapi nak tunggu bulan depan.. ada seminggu lagi bai!
hadoiyai...
tak pe, money is not everything..
but everything is money!
tu yang tok guru aku ajar..
(everything is money ke everything needs money?lantak la)hahaha *updated on 9.34am 27 July

Saturday, July 18, 2009

menanti 19hb..

oh ya..
hari ni 18hb..
esok dah 19hb..
jangan lupa ya..

sila klik di sini

kembali

kembali...
kembali kepada petak pertama..

ah, lama x update blog..
x taw nak tulih pa..
xdak isu menarik..
nak tulih pasai aku? aku x menarik.. wat pa nak taw..
haha..

oh ya..cerita pasai japan drama la..
time cuti aku sempat perabis 3 drama ja..
secara malasnya, begini la ringkasannya :-

1. Satorare

Nah amek summary citer satorare aku copy ja dari DramaWiki.. malas aku nk tulih :P

A young, good-hearted doctor Kenichi suffers from a rare syndrome whereby his feelings cannot be hidden => such people are known as "satorare" and their well-being come under special government protection.
As all the young doctor's thoughts/feelings are always heard by hospital colleagues, this creates much inconvenience to them and they try to drive him away. In steps a beautiful female doctor who tries to shield him from the cruel reality of his uniqueness. --primetime


haa.. paham dak? xpaham bek p masuk tadika balik.. nak paham lagi, tengok sndiri cerita nih.. memang best, bnyk part2 menyayat hati.. omputeh kata touching laar.. tu yg aku suka tuh.. bnyk jgk lawak.. standard citer jepun r..yg xbestnya, heroin dia x brapa cute la..haha

2. Zettai Kareshi

Ni dia summary.. copied from DramaWiki

Robot maker, Kronos Heaven, finally develops "Night Tenjo", the perfect male humanoid programmed to be devoted and completely loyal to his lover. The company chooses temp worker Izawa Riko to take part in a 5-day free trial. At first, Riko only sees Night as a household appliance. But when she finds out how deep Night's devotion to herself is, Riko finds herself falling in love with him. Joining the love triangle is Asamoto Soshi, a distinguished young executive at her company who has feelings for her. --Fuji TV

Cerita ni okay la bagi aku.. Izawa Riiko (Aibu Saki) nampak cute dalam citer nih.. dlm citer len cam x cute sgt lar.. x banyak part2 menyayat hati banding dgn citer satorare.. tp tetap best!


3. Attention Please

Sinopsisnya...

Losing her mother at a young age, Misaki Yoko (Ueto Aya) was raised amongst three brothers. Yoko is a slightly boyish girl who is bullheaded and hates dishonesty. Ever since she was young, she enjoyed the company of boys over girls. She starts a band with four of her boy friends and becomes the lead singer. Then one day, one of the members of the band, Tsukasa, gets a job at a bank in Tokyo. Due to Tsukasa leaving town, the band breaks up and though Yoko finds herself lonely, she puts on a strong act in front of Tsukasa. She can't tell Tsukasa how she truly feels for him. On the day Tsukasa leaves for Tokyo, Yoko goes along with the band members to the airport to see him off. The guys get excited when they see some cabin crew ladies and Yoko has no idea why. She reminds them that even she can wear a uniform, but the guys only make fun of her. That's when Tsukasa tells Yoko he wonders what she'd look like dressed in uniform. This is when Yoko decides she wants to work as a Cabin Attendant. (DramaWiki)

cerita ni ala2 Awan Dania r.. (tapi aku pun x tengok sangat awan dania, so x berani cakap ada unsur2 peniruan atau tidak..hehe).. So, silalah menonton ya.. citer ni memang best. Misaki Youko (Ueto Aya) memang cute abes.. tapi Asou senpai lagi terbaik r..hahaha


oh ya, lepas ni bercadang nak tengok Atashinchi no Danshi pulak..
Bye~

Friday, June 26, 2009

lobang idung

err...

1. dah abeh final exam
2. dah withdraw duit kat atm
3. dah makan chendol pulut
4. dah beli tiket balik kulim, bus plusliner, tarikh 26hb Jun, pukul 9.45 pagi
5. dah beli tiket wayang transformers, duduk barisan tiga dari hadapan..skrin sangat besar
6. dah makan kfc banyak2
7. dah tengok Transformers
8. dah minum2 kat subaidah
9. dah karoke, empat lagu ja.. xpuas lagi
10. dah jalan2 pusing dataran mentari
11. dah balik rumah sewa ss14
12. dah main fifa 09
13. dah main kad
14. dah activate balik facebook
15. dah buang semua apps kat facebook kecuali dua apps yang bakal dibuang juga
16. sedang update blog
17. belum tidur lagi
18. belum mandi lagi
19. belum sembahyang subuh lagi
20. _________

nanti la gua update lain..ni ringkasan ja...otak ni dah letih menjawab soalan final exam..

walaupun rupamu tidak ku kenal....
tetapi lobang hidongmu tetap menjadi pujaan hatiku... CUUTTT!!!

Friday, June 19, 2009

1901 Hotdog dan 19hb!

hari ini 19hb...
dan setiap 19hb, 1901 hotdog akan mengadakan jualan promosi..
dengan harga istimewa yang murah!

Click to enlarge~


Dua jenis hotdog je dijual dengan harga rm1.99 setiap satu..
kiranya, lepas dibundarkan jadi rm2 r....
dua jenis hotdog tu ialah New York Chicken and Chicago Beef..
bulan lepas aku lepak kat 1901 petronas usj 2..
order hotdog dua, soft drink satu.. baru rm5..
dua kali aku pegi hari tu..pagi ngan petang...hui3..
sebulan sekali ja weh..jom!


*Iklan dari 1901!

Every 19th of the month is Lucky 19th time! New York Chicken & Chicago Beef regular for RM 1.99 each over the usual price of RM 5.90 each. A generous offer that should not be missed!

You can take this wonderful opportunity to plan a get together with your friends and loved ones in advance. Spend time, chit chat, and have fun over our New York Chicken and Chicago Beef! Let the hot dog parties started!

Participating outlets:

Kuala Lumpur
• Suria KLCC Concourse Level
• Sogo
• Great Eastern Mall
• Ampang Point
• Midvalley Megamall
• Sungei Wang Plaza
• Low Yat Plaza
• Bangsar Pantai Medical Centre
• Gleneagles Medical Centre

Petaling Jaya
• The Curve
• Centrepoint Bandar Utama
• Tropicana City Mall (new outlet!)

Subang Jaya & Bandar Sunway
• Subang Parade
• Subang Jaya Medical Centre (SJMC)
• PETRONAS USJ 2
• Sunway Pyramid LL2
• Sunway Pyramid F1
• Monash University

Shah Alam
• GIANT Shah Alam Stadium
• Plaza Shah Alam
• TESCO Shah Alam
• PETRONAS KESAS (KL bound)
• PETRONAS Seksyen 7 Shah Alam(new outlet!)

Sri Kembangan & Cheras
• The Mines Shopping Fair (new outlet!)

Puchong
• Giant Putra Heights

Northern Region
• Gurney Plaza, Penang
• AEON Jusco Seberang Prai
• TESCO Taiping

Southern Region
• Mahkota Parade, Melaka
• Plaza Angsana, Johor Bahru

Eastern Region
• Highlands Hotel, Genting Highland

for more info on 1901, check out on their website: www.1901.com

Thursday, June 18, 2009

=)

i feel so sad in a face of smile..

Monday, June 15, 2009

This is temporary. I'll be back


just deactivated my facebook account last night at sharp 12am..

Friday, June 12, 2009

syukur...

jangan mengeluh dengan apa yang kita tidak ada..
bersyukur dengan apa yang kita ada...


janganlah mengeluh, "bila la aku nak bawa keta nih"..pabila kita hanya menunggang motorsikal Honda 125 Wave S di jalan raya..
sebab si pemandu kereta proton atau perodua mahupun lamborghini mungkin akan berkata di dalam hatinya, "kan bagus kalau aku bawak motor,boleh menyelit,xpayah sesak2,lambat p kelas/keja sebab jalan jam"

janganlah kita mengeluh bila orang lain tengah cuti,kita pulak tengah exam ataupun x start cuti lagi..
sebab student2 lain yang tengah cuti mungkin sudah bosan bercuti dan berharap agar cutinya habis cepat..

janganlah mengeluh bila kita hanya memegang handphone secanggih nokia 3315 atau n-gage qd kerana si pemegang nokia n95 mungkin teringin memiliki handphone seperti kita sebab susahnye nak menjaga hp yg mahal..kalau jatuh boleh pecah,rosak,nak repair mahal..silap haribulan boleh kena curi..

janganlah mengeluh apabila kita hanya memiliki sebuah desktop atau pc yang besar gedabak dan tak dapat bergerak ke mana2 seperti si pemilik laptop..
kerana si pemilik laptop mungkin berkata dalam hatinya,"kan bagus kalau aku beli pc", sebab laptopnya telah pun dicuri..

janganlah mengeluh pabila melihat pasangan2 muda berjalan saling berpegangan tangan sedangkan kita jalan bersendirian ataupun bersama teman2 sejenis kita
sebab pasangan itu mungkin teringin kembali single akibat masalah2 yang sering melanda pasangan sedang bercinta..

janganlah mengeluh "bila la aku nak kawin nih", pabila melihat kawan2 kita dah berkahwin dan ada yang dah ada anak pun..
sebaliknya, kau bersabar lah..jodoh kau akan tiba jua.. hahahaha :P

ape lagi ek..
ntah,aku pun tak tau nak pikir contoh apa lagi..
haha..
contoh2 di atas hanyalah sekadar contoh..
renungkanlah apa yang tersirat di sebaliknya..
kalau tak faham jugak, sila hubungi Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah untuk penjelasan lebih lanjut k..
sekian..

Hadapi Dengan Senyuman

Dewa 19

Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua kan baik-baik saja

Bila ketetapan Tuhan
Sudah ditetapkan, tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang


2 jam sebelum menduduki peperiksaan akhir ku...

Thursday, June 11, 2009

adoyai

pening..pening...
hari ni rumah dimasuki pencuri lagi..
kasut mahal kawan ku hilang...
pencuri tu memang nak mati..

aku pergi monash untuk berstudy..
study kat library...
print out past year question..
study..study..study..

turun bawah print out lagi satu set past year paper..
lepas stapler terus aku naik atas study..
pendrive aku tertinggal kat pc library..
aku tak tau apa jadi kat pendrive aku..
apa nak jadi..jadilah..

tak dak mood nak study..
balik rumah terus mandi..
mengadap depan pc..baca2 blog..terasa ingin study lagi..
memang la kena study,esok ada paper biochem..banyak lagi kot tak cover..

nak kol kawan..kredit takdak..
simpan je la kredit, bley kol mak..
esok paper aku tengah hari time semayang jumaat..
.....x dak plak sapa2 mintak extend waktu exam.. lol

apa lagi aku nak tulis ni..
aku sendiri pun tak pasti..
baik aku sambung study..
setakat ini sajalah coretan ku untuk kali ini..
nanti aku sambung lagi..

Wednesday, June 10, 2009

Exam

Exam?
perkara biasa...
sejak tadika lagi dah start amek exam..so,perkara biasa la kan..

tapi, sejak aku masuk Monash..
start dari 1st sem..
asal tiba je waktu final exam...
perkara-perkara luar biasa pasti berlaku..
kejadian-kejadian tak diingini, datang tanpa diundang..
acapkali mengganggu tumpuanku untuk mengulangkaji pelajaran..
apa yang mampu aku lakukan hanyalah bersabar..
huhuhu...

Friday, June 5, 2009

tick..tick..


3.30 am
.
.
4.30 am
.
.
5.30 am
.
.
6.00 am
.
.

my eyes just couldn't sleep

Magic botol terbang! (Breaking the Magician's Code)

video

a bottle is floating! trying to escape from the magician's (David Kuprum, bukan nama sebenar) hand
how can a bottle density be lighter than the air? hmm... :P

keboringan..tetapi masih di tahap terkawal..
study mode!

Monday, June 1, 2009

Lompat kelas, lompat motor..

Bismillah...

Yosh! dah masuk bulan 6! lagi 11 hari sebelum final exam! hemoih3...
hmm...aku nk tulis satu cerita la..
ni cerita heppy..tapi ending dia sedih sket r..
cerita time aku darjah 3 dulu laar..kan aku ade cakap sebelum ni aku pernah accident kan.. so, camni la lebih kurang cerita dia..aku pun x berapa ingat sangat sebenarnya

Waktu tu tahun 1998..aku darjah 3 time tu..seorang pengawas dan ketua darjah..haha!
Aku amek PTS dulu time darjah 3.. ntah ape ntah PTS tu..Penilaian Tahap Satu ke??? iye la kot..
pastu, satu hari tu..semua orang tengah sibuk2 r kat sekolah, wat persiapan sebab esok tu ada Hari Penyampaian Hadiah, kalau tak silap aku lar..aku pun ada la jugak dok menyibuk kat dewan tu..
pastu ustazah aku datang, bagitau yang aku lulus PTS tuh...ape yang best sangat pasal PTS tu? sape yang lulus..maksudnya dia tak payah masuk darjah 4, boleh terus lompat kelas pegi darjah 5.. waktu tu rasa macam excited jugak la..tak sabar nak balik bagitau mak abah..

Dah abis waktu sekolah, aku pun gerak la balik rumah..sampai2 rumah, parents aku tak ada..ada abang aku nazirul..kakak aku ada jgk kot..aku pun dengan masih berpakaian seragam sekolah, ajak la nazirul naik motor..dia waktu tu baru darjah 5..kira nak naik secara haram r nih..sebab abah aku takde kt rumah..

Kami berdua pun naik la motor Honda petak abah aku tu,abang aku bawak aku kat belakang...pegi la ronda2 kat Taman Merak..taman atau kawasan perumahan yang aku duduk dari tahun 1996 sampai sekarang..
budak2 lagi waktu tu,biasa la mana tahu peraturan jalan raya,sampai kat satu selekoh (T-junction), abang aku main amek ja la selekoh tu (corner baring punye)..tak stop dulu..
belok r belah kanan..tetiba ada kereta warna kuning datang dari arah bertentangan..(apa yang aku nampak la)
semuanya terjadi dengan begitu pantas sekali...aku duduk belakang,memang tak ready pape..tp memang aku sempat terlihat kereta warna kuning..pastu pandangan aku jadi gelap..(x sempat berlanggar lagi pun)..mungkin aku terkejut ke ape.aku pun tataw ape jadi..(last2 terbaring trus)..

Pastu,aku sedar ada orang angkat tubuh aku yang lemah longlai time tu,masuk dalam sebuah kenderaan..tapi aku tak boleh bukak mata..just dengar and rasa je..kepala aku memang rasa berdenyut ja time tu..xtaw pun apa yg jd sebenarnya..
pastu ada la saudara ni,yg pegang aku tu la,dia tanya2 la aku..macam intebiu r..(tanya ape ntah x ingat lak..huhu)..pastu aku tak sedar balik..

Then aku tersedar lagi,still xbley bukak mata..tapi aku rasa mcm tengah diusung atas katil beroda tu..usung pegi mana tak tau lar..wad kecemasan kot..pastu dah stop, aku rasa diorang gunting je uniform sekolah aku (mana ada masa nak bukak butang satu2..huhuhu)..then aku tak sedarkan diri dah..

Sedar2 je, time tu dah malam, aku tengok mak aku ade ngah tidur kat kaki aku,aku kat hospital rupanya.. part ni sedih la..huhuhu then aku tidur balik..
esok pagi aku bangun, emm..ntah aku pun da tak berapa ingat ape jadi..
badan aku lemah,kepala aku rasa berdenyut,aku raba2 kepala aku rasa lain macam je..then aku nak pegi bilik air kot..ntah bile ntah aku tengok cermin,nampak la rambut aku botak sebelah, kepala aku kena jahit..senget abes muka aku..haha

Aku pun tak tahu apa jadi time accident tuh,mungkin aku terjatuh and kepala aku terhantuk kat something yang keras. kalau tengok jahitan tu,memang macam terkopak r kot kulit kepala aku tu..sebab tu la kena jahit..panjang jugak,tapi aku tak ingat berapa jahitan dia..Aku duduk kat hospital tu 2 hari 2 malam kalau tak salah..kejap je..tak sempat pun nak berkenalan ngan nurse2 kat situ..ekekeke balik la dengan kehampaan..haha (xde lah,tokok tambah je..ngeh3)

Banyak lagi la cerita di sebalik kemalangan tu..tapi tak daya la aku nak cerita semua..aku pun bukannya ingat sangat, kang jadi tak betul lak cerita aku nih..huhu
cerita sikit2 sudey..kalau sapa2 tak tahu asal usul parut kat kepala aku, ni lah dia ceritanya..kalau rambut aku panjang sket, x nampak la parut nih..kalau aku baru lepas potong rambut,memang nampak clear la..pastu mesti ramai je yang tanya..huhu aku pun tak larat nak cerita..kadang2 aku cakap je kena gigit harimau..hahaha

So, tahun tu memang aku tak pegi la Hari Penyampaian Hadiah..adiah aku tu,abah aku p amek kot..Motor Honda petak abah aku tu memang hancur r kot..tapi repair balik..haha masih ada,elok lagi,boleh ditunggang lagi sampai sekarang..Dah bape kali modified pun tak tau la..Satu benda ja yang tak hilang, parut kat kepala aku ni laaar..memang tiap2 kali aku tengok pun,terus jadi peringatan buat diri sendiri..huhu


Jadi la tu sikit2,nak study pulak..
Yang mana elok,amek la..
yang tak elok tu,buang jauh2 k..
sekian saja dari saya..

Sunday, May 31, 2009

Untitled

Semenjak kelas aku semua dah abes, aku selalu bangun lewat...
pastu skip my breakfast, skip my lunch..entah knape rasa macam malas nak kuar makan tengah hari
selalu kalau g shcool, time break je selalu pegi makan tengah hari kat Selera Penang, Rock Cafe..
tapi bila kat rumah, nak pegi makan tengah hari kat mana pun tak tahu..ada satu kedai tu,makanan dia sedap, tapi mahal..
kedai lain plak, murah tapi lauk sikit..mungkin aku memilih, mungkin aku memang tak suka keluar time tengah hari..haha

bek aku niat puasa je tiap2 hari..
dah la aku ni kurus..bertambah2 kurus la aku pasni..
petang2, kalau aku work out, weight lifting ke..confirm xdak muscle naek pnye..
sebab takde protein intake..makan pun x cukup..haha
jogging sudey..good for cardio..

Lega assignment and test semua dah abes..dapat juga seminggu lebih nak study for final exam..
sebelum ni memang tak dapat lar...assignment suma due last2 minit dekat nak exam..memang hampeh..
harap2 kali ni dapat la aku gunakan masa yang ada,dengan sebaiknya..study! study! study!

lAst friday,lepas je hantar last report and buat last pnye test, terus aku ngan member2 aku pegi makan chendol pulut kat ss15..
aku yang tak makan tengah hari lagi hari tu terus la beratur g beli rojak..
rojak + cendol pulut besar = kenyang nak mampus..dua2 tak abes,ada tinggal sikit2..haha sebelum ni licin je aku bedal..
malam tu,kitorang g summit tengok movie Terminator Salvation ataupun dalam bahasa Melayunya, Terminator:Pembebasan..
komen aku untuk filem ni, tak berapa best or gempak sangat r..biasa2 je..tengok plak kt summit..
slack dtg lambat sket..tak dpt masuk panggung THX kt GSC summit tu..kalau tak,mungkin akan jadi lebih menarik dengan sound effect yang lebih mantap.haha
terminator kali ni, yg aku perasan, die banyak amek balik scene2 dari terminator yang lepas2..wpun aku sebenarnya tak dak la follow semua..and aku pun tak berapa paham sangat..so,layan je.

semalam kakak call dari rumah,gitaw abah cakap soh study...
then pass tepon kt danial..danial plak dok merapu apa ntah..tiba2 mintak baju raya warna emas..
pastu pass tepon kat mak..sembang kejap je..aku pun tataw nak cakap pe..mak dok menjahit baju mcm biasa lar..
semua orang ada kt rumah,adik aku fatin pun ngah cuti sekolah skang ni..aku sorang je la yg tak de..
rasa mcm nak balik rumah..padahal hari tu baru ja balik..hoho nanti ada kenduri sepupu aku nak kawin tak bape hari lagi..
x dapat la aku nak p..exam dah nak dekat...huhu

ni jadual exam aku..
akak tolong save, or print gambar jadual exam aku nih,tunjuk kat mak..
(Klik dlu bagi besaq)


tak sabarnya nak balik rumah, nak jumpa member2..dah janji dah nak lepak sesama cuti nih..
tapi member aku sorang tu cuti sampai 28hb jun la plak...pastu nak balik taiping dah..aku abes exam pun 25hb..harap2 sempat la jumpa..

aku terharu gila sebenarnya..aku dah terpisah ngan member2 aku dekat 8 tahun..tapi diorang still ingat aku..aku ja yg lupa diorang..isk3
especially member2 aku dari darjah 1 - 3..bukannye semua aku kenal dari darjah 1, ada yg kenal time darjah 2..ada yg time darjah 3 baru sekelas..
tapi diorang still ingat aku..ingat lagi pegi pertandingan melukis sama2, wat persembahan sama2..ntah cmana aku bley terlupa ntah!!..kalau la aku bley ingat balik..
memang best gila ah!

mungkin sebab aku pernah accident time ujung tahun darjah 3 tu yg menyebabkan aku terlupa abes??!! hohoho..ada kemungkinan di situ..
knapa sampai darjah 3 je? hmm..sebab aku lompat kelas..trus naik darjah 5..diorang masuk darjah 4..sejak tu la tak jumpa..dah ada kawan baru lak aku..
pastu form 1 aku masuk sekolah berasrama penuh (sbp)..terus la tak jumpa kawan2 aku kt umah..sampai la aku abes skolah tahun 2005..

sowie tercurik gambar ini..hehe jgn marah haa


sowie jgk amek gmbar ini..hehe

cmana leh start jumpa balik??? aku rasa, tahun 2006 kot aku start jumpa balik sorang2..
(Wah panjang jgk klu nk citer nih)
nnti2 la aku sambung...haha tp memang bes r dpt jmpa balik..smua da besar2 pnjang..yg pmpuan da makin cun,yg laki da makin ensem..
dlu time skolah muka kanak2 gile r,chubby2 je..haha yg paling aku suka,diorang panggil aku dengan nama penuh.. "afif asyraf".. :) lawak2..tp aku suka..haha
tp ada ramai lg yg aku x jumpa,juz contact2 balik kt fs, myspace or hp je..hopefully dpt jmpa ramai lagi..
tp aku slalu kena marah,asal diorang tanya je pasal sesape mmber time skolah dlu,mesti aku ckp aku lupa..haha nk wat cne,dah mmg aku terlupa! :P

aku pun tak larat nak merapu dah ni..
wish me luck for my coming exam k..
chill selalu~

Thursday, May 28, 2009

best wishes~


happy birthday Asya!
best wishes..

tiru tagline anda..
ahaha =P

Saturday, May 23, 2009

final exam is coming soon~

hmm....assignment tak siap lagi..
minggu depan ada test dan report nak kena hantar..
essay psychology which worth 30% pun nak kena hantar minggu depan..interlearn lagi..
exam dah makin dekat..
12hb June nih...
sempat ke nak cover satu sem...?
dah la lecture jarang pegi..pegi pun duduk belakang..dah la mata ni rabun..ape pun tak nampak...lecturer cakap kt depan,kita bersembang kat belakang..bila tak bersembang, kita tidur...kalau tak tidur dalam lecture hall,tidur atas katil kat rumah..

kat rumah pun susah nak study..
banyak sangat dugaan..
internet, youtube, kad unta jet, gitar, katil..dah la rumah ni panas..nak study or wat revision kat monash?hmm..tengok la cne nnti..

skang ni, lecture mostly dah abes, lab pun..so,hari2 dok lepak kt rumah je..petang2 asyik g makan cendol, jogging, skipping, weight lifting..untuk kesihatan badan..hehe aku dah kurus, siap underweight lagi..xperlu menyingkirkan lemak berlebihan..cuma nak rendahkan paras kolestrol ku yang tinggi banget ni je..hohoho

semalam, disebabkan tahap ketensionan aku dah memuncak, aku pun ajak la sahabat2 aku g karaoke..sorang empat lagu lebih kurang.., siap berduet lagi..hohoho apa2 pun, memang enjoy abes..dapat release stress sket..

hmm..nak sambung wat kerja..

Friday, May 15, 2009

Volunteering


Monash University was named after Sir John Monash, who encourages us to “equip yourself for life, not solely for your own benefit but for the benefit of the whole community”.

Since its foundation, Monash has benefited communities through research and education, and a spirit of volunteering that thrives on campus today.

You’ll find groups of volunteers in local and global communities, and all you need to get involved is a willingness to contribute.

So whether it’s painting a school, running a homework club, befriending newly arrived international students, working on primary trade projects, providing pro bono legal advice, collecting litter or recycling computers, sign up and volunteer today. As Winston Churchill said “we make a living by what we get, but we make a life by what we give”.

copy sebijik2 dari student diary - my.monash portal..haha pl*giarism!

Wednesday, May 13, 2009

Never ending report

Haih..baru dapat update blog…sangat busy dua tiga hari ni..nak dijadikan cerita,habis je submit assignment untuk minggu lepas, then ada lagi tiga report plak nk kena hantar this week…pastu member2 ajak g Melaka, melawat Midin yang baru lepas menjalani pembedahan untuk pemindahan saraf 29 April lepas..so, aku pun cuba la sedaya upaya buat report cepat2..

Plan aku,nak siapkan report biochem dulu..or at least siap separuh or lebih..sebab hari isnin dah nak kena hantar..so aku pun buat la..jumaat malam aku tidur lewat, buat report biochem..malam tu jugak, sambil2 buat report, member2 aku ajak g beli burger kt SS15..burger kt situ memang terbaik r..semua sedap2 belaka..aku x cuba banyak jenis lagi..asyik tibai oblong kambing ja..(aku pun xtaw nk explain mcm mana rupa oblong kambing ni..dia mcm burger dalam roti kebab)..memang layan abes r..so,malam tu jugak lepas bungkus burger,makan ramai2 kat rumah aku kt SS14, kami pun bincang la plan nk pegi melawat Midin..aku pun dah confirm nak pegi Melaka..hari Sabtu..keesokan hari nye lar..

Hmm..pada keesokan harinya..semua orang pun bangun lambat..keluar dari rumah pun dah tengah hari..ramai2 kumpul rumah member aku kat USJ6..pukul 1 camtu kot, bermula lah perjalanan 16 sekawan menaiki 4 buah kereta..ke Melaka mencari Hang Midin..hehehe.. Member aku si daus gerak ke Melaka awal pagi lagi..sebab nk jumpa awek dia..so,kitorang plan nk jumpa kt Melaka petang2 sket..hmm..pukul 2 lebih kitorang smpai kt Melaka..singgah jap kt gerai tepi jalan tu..diorang beli apa ntah..pastu gerak g rumah midin..pkul 3 sampai..borak2 ngan Midin, makan tengah hari lebih kurang..amek gambar banyak2..pastu kitorang pun plan la nk berjalan2 kt Melaka..

Bonda si Midin pun dah member keizinan untuk si Midin keluar sekali ngan kami,so target kitorang yg pertama ialah mencari cendol..tapi cendol kat Masjid Tanah tak bukak..then kitorang singgah kat kedai makan dalam ladang kelapa sawit..kat situ pun ada cendol..memang terbaik r cendol kt situ…lagi dahsyat dari cendol SS15..especially cendol lempok durian n sawit special..hehe



Pastu, meneruskan perjalanan ke Dataran Pahlawan..kat sini,malas la plak nak crita panjang2..mcm biasa la melawat Bandaraya Bersejarah..aku rasa ini kali yang ke-5 kot aku sampai kt Melaka..jalan2 amek gambar..mula2 kitorang terpaksa berpecah sebab nk cari parking susah..so masing2 dengan jalan masing2..last2 skali smua orang berkumpul kat Kapal Samudera..(ye ke kapal samudera?aku lupa lak..haha)..pastu member Amir Hamzah yg study kt MMU Melaka pun ada sekali..kitorang ramai2 g makan ikan bakar kt Alai..

Dah kenyang makan, orang belanja plak..memang best gila..aku ngan member aku pun gerak la balik subang..ada jugak yg stay overnight kt Melaka..sampai 2 rumah,dah pukul berapa ntah,aku update blog sket..pastu tidur..hmm..lupa lak apa yg terjadi seterusnya… (malas nk upload gmbar kt melaka..bnyk sgt..hehe)

Hari ahad tak banyak yg berlaku..ada pun,aku dah tak ingat..aku sambung wat report biochem..baju semua tak basuh lagi..malam tu baru kalut nak basuh..so,hari isnin…sempat la jugak aku menghantar report biochem on time…selalu asyik hantar lambat je..huhu minggu lepas lagi la,report kena hntar hari isnin,aku g hntar hari khamis..dah kena tolak 30%..haha padan muka den..



Hmm…baru satu report dah hntar..ada lagi dua lagi! Report genetic ngan microbes..isnin malam aku dah start wat report genetic..tiru ja senior punya…report genetic kena hntar hari Rabu before 3 pm…pastu report Microbes kena hntar hari Rabu gak, tp before 2 pm…hmmmm aku dah jadi serabut gila..tapi perjuangan harus diteruskan..sampai tengah hari semalam, aku dah siapkan separuh report genetic..petang aku pegi monash..ada lab genetic,discuss pasal Week 8 pnye report,pastu hntar problem set week 11,n sign attendance..

Semalam, kt monash jugak ada la kakitangan kesihatan ni datang kt monash untuk sape2 yg berminat menderma darah..aku pun memang nk try n berminat jgk nk derma darah ni,so acab pun ada ajak aku..aku pun pegi la isi borang suma..aku orang yg terakhir kot daftar,sebab diorang nk tutup dah..nasib bek sempat..dah isi2 borang suma,check2 darah..darah jenis O..pastu kena intebiu sket ngan doc..then aku pun pegi la baring kt kerusi tu..nurse tu dia ckp urat tngn aku kecik sangat..tapi dia ckp xpe,try jugak r..cucuk2,darah tak kuar..dia ckp jarum tak msuk kot,urat duduk bawah sgt..then dia adjust2 sket,darah ada la kuar..tiba2 kepala aku jadi pening2 sket..nurse tu tanya aku okay ke x,aku ckp okay je..tapi dia ckp muka aku pucat gile..aku pun ingat aku okay r..aku ckp la aku okay..tp lama2 aku pun tak tahan pening,aku gitaw jgk..haha doc tu soh stop n dia baringkn aku..pastu doc tu tanya aku,last2 kantoi gak aku tdo lewat mlm tu..tp aku tdo lewat bngun pun lewat jgk..bajet lebih 5 jam r..hehe doc tu nasihat klu nk derma,kena tdo awal sblum kul 12..huhu yg penting, dapat jgk pengalaman menderma darah..pasni nk derma lagi..hehe =)



Lepas tu,aku pun balik rumah…tido dulu..bangun2 ingat nk smbung wat report,tapi nak dijadikan cerita..semalam aku memang tak dak hati langsung nk buat report microbes..aku bajet nak hantar hari khamis…so,aku buat la dulu report genetic..aku tengok member2 aku suma dah nk siap dah pun buat report microbes..pastu aku Ym ngan sepang..mintak report microbes dia..rupanya dia dah siap pun..dia tanya aku dah siap ke belum,aku cakap tak wat lagi..pastu dia soh aku cuba wat gak..time ni pukul bpe pagi ntah..memang aku tak ngantuk sebab aku tibai kopi Radix 2 paket..yg si acab plak dah berapa kali dok tanya aku,sampai mana dah report aku,stiap kali tu la aku cakap aku tak wat pa pa lagi..pastu aku sambung wat report genetic..

Pastu acab nasihat aku,report genetic brpa percent ja..microbes plak 5%..time tu la tiba2 datang semangat nak buat report microbes..ntah datang dari mana..tp memang nk ucap trima kasih kt acab ngan sepang sebab ingatkan aku..kalau tak memang hntar lambat jgk la report aku tuh..

Petang tadi lepas hntar report suma,aku pun balik rumah..n terus tak sedarkan diri smpai malam..wawawa..sbnrnya ada lagi assignment nk kena wat..subjek psychology..tp biarlah dlu..aku pun nk rest jgk..huhuhu ingat nk g karoke mlm ni..tp mcm tak jadi ja..esok pagi ada tutorial biochem ngan lab psycho lagi…rasa mcm nk balik kedah..tp ntah..tgk la cne…aku dah tak tau nk tulis pe..maaf tulisan buruk ayat tunggang terbalik..hehehe thanx sudi baca.. =P

Sunday, May 10, 2009

tired~


just arrived home..
tired..
exhausted..
sleepy~

just want to say..
i really missed her....

:)


perut sudah kenyang..makan pun orang payung..terima kasih daun keladi..ayuh kite tidur..selamat malam~

Friday, May 8, 2009

Let's eat Cendol pulut! Ada bran?

I haven't eaten yet since morning..
I'm hungry..
I want to eat cendol pulut..at SS15..with my fellow friends..

Do you have any idea where it is?

at SS15 lar..
exactly in front of Hassan restaurant..and opposite of football field
not far from McDonald and Shell subang...
there also got rojak (pasembur actually), air kelapa, goreng pisang..

let's go eat chendol! ada bran?

tiap hujung minggu makan cendol, boley potong kaki camni.. =P

Click on image to enlarge~




Wednesday, May 6, 2009

Report..report..kerepot.. + penyakit berjangkit

report..report..report...
naik meluat aku buat report..meluat-meluat pun,kena buat jugak..

orang lain semua dah hantar..
aku sorang ja tak hantar lagi..
awat orang lain boleh siap, tapi aku tak boleh siap?
sebab aku ada satu penyakit..
penyakit ni memang menjengkelkan..
bila aku tak nak dia datang,time tu la dia sibuk nk menjangkiti aku..

penyakit yang biasa menjangkiti pelajar2..bermula dengan huruf M..
malas aku nak sebut penyakit apa.. (dah tertaip dah pun..)

tapi,abah aku paling tak suka kalau anak2 dia ada penyakit nih..
jadi,aku tak boleh tunduk kepada penyakit sial ini..
.
.
.
.

Tuesday, May 5, 2009

Bad News...

Click on image to enlarge..



I still haven't received the notification sms from hotlink regarding to my application on this HYC..hopefully I'll get it soon.. if not, i have to get a new one lor! =P

Click here for more info on Hotlink Youth Club

Sunday, May 3, 2009

:|

:-D
:-)
:-(
:|
.
.
.
.
.
.
.
:-)

Chill r acap~

Hotlink Youth Club!

Check out this new Hotlink Youth Club!
I just knew bout this few days back..and luckily there's promotion at Taylor's Petaling Jaya and I just step my foot there and register for this awesome plan (setakat ni lar)!

Click on image for larger view~~











Right now I'm using both Maxis and Celcom U.O.X..I just can't get rid of my old Maxis number because it is my first number I bought..
doesn't really matter la...yang mana lagi murah, yang tu la aku guna.. =P

for more info on hotlink youth club..just click on the following links

Hotlink Youth Club
Hotlink Youth Club FAQ

Tuesday, April 28, 2009

9 bulan sudah berlalu~

Apa yang 9 bulannya??

kite2 aje yg tahu.. :-P

Sunday, April 26, 2009

25-04-2009

Perjalanan hari ini tidak lah seindah mana..
selepas balik dari ghosthaunting di Highland Tower semalam, aku pun terus tidur selepas menunaikan solat subuh..
pukul 9 lebih aku terjaga...! sakit perut daaa...
lepas menunaikan kewajiban, aku pun sambung tidur..
tengah hari aku bangun..aku ingat nk pegi terus Monash Music Festival..sebab band Couple perform tengah hari..last2 pegi malam jgk r...

Lepas je solat maghrib,aku,aphis,iman,arip dan acabx pun bersiap2 lar..
bersiap-siap nak pegi mana? pegi mOnash Music Festival(MMF) lar..tapi sebelum tu perut yang kosong haruslah diisi dahulu..
kereta kalau x ada minyak pun, macam mana mau gerak kan..
haa..sempat lagi bergambar time makan..semua order nasi ayam, ekspress punya...iman ja order nasi goreng daging..


acabx



aphis



acapkali



arip



Iman


entah kenapa tetiba aku terasa macam nak order air yang memberi tenaga (bajet nak moshing dahysat kt MMF nanti)..aku pun mintak la..Radix kosong (tak taruk gula/susu la)..tapi Radix mana ada..yang ada Kopi Jantan ja..Kopi Jantan pun Kopi Jantan la..haha


kopi jantan..layan



saje amek gmbar hp..hehe =)


dah habis makan,semua pun dah kenyang,acabx siap order nasi lebih sbb tak makan tengahari punya pasal..kitorang pun bergegas la ke tapak meletak kenderaan monash..Monash parking lot la..in english..haha

sampai2 sana,xde la ramai mana pun..tetiba diorang announce, band Antithesis nak wat performance! hah..tunggu kepala bapak lagi,kami pun gerak r gi depan stage..band Antithesis ni anggotanya semua die hard fan (kipas susah mati) metallica..diorang main lagu2 Metallica, memang terbaik r..rasa macam Metallica betul turun mOnash..haha


tunggu masa nak perform..band cilok..



letih perform..crowd sangat happening


aku pun malas nak cerita panjang perjalanan sepanjang malam di MMF tu..
ada banyak lagi persembahan dari band2 tempatan..
yang penting sempat bergambar dengan vokalis Love Me Butch iaitu encik Syahrul Reza..


acab, Syahrul Love Me Butch, acap


dua performance terakhir dari dua band otai yakni Seven Collar T-Shirt and Love Me Butch..ape2 pun, dapat la jugak release tension..dari assignment yang berlambak..dapat la jugak sakit tengkuk..sebab head banging dahsyat punya..really needs Ameltz yoKo-yOko right now..haha

sekarang, dah sampai rumah, kembali berhadapan dengan assignment..
ayuh siapkan!
esok, ada Biomalaysia 2009 Exhibition..tak tahu la nak pergi ke tidak..
tengok la macam mana esok..
until then~